"IOLANDA BALAŞ SOTER" - Buzau

Liceul cu Program Sportiv

Misiune/ Viziune

            MISIUNEA

        

           Liceul cu Program Sportiv  “Iolanda Balaș-Soter”  din Buzău, are menirea de a desăvârși  personalitatea adolescentului  înzestrat cu aptitudini sportive, căruia îi asigură un parcurs școlar gimnazial și liceal formator de cultură generală și generator de performanță  sportivă.

           Dorim să oferim elevilor șansa de a fi aduși la potențialul pe care îl au, de a vedea cum ar putea deveni, nu numai cum sunt în realitate. Considerăm că fiecare elev ar putea folosi acest potențial la maxim, dacă îi putem identifica și fructifica talentul și dacă îi găsim calea care îl poate motiva și călăuzi. Prin identificarea și  dezvoltarea calităților și aptitudinilor, fiecare elev va fi capabil să-și aleagă viitorul  potrivit și se va putea adapta  prin propriile forțe unei societăți complexe și dinamice ca cea actuală.

            Dorim să devenim o școală de calitate și o școală europeană în adevăratul  sens al cuvântului .

 

            VIZIUNEA

 

          A înțelege și practica sportul înseamna a fi viu, a acționa, a imprima forță gândului, a performa. Credem în importanța educației fizice și sportului. Efectele practicării acestora de la vârste școlare nu se rezuma doar la sfera biologică, la o dezvoltare fizică armonioasă.  Sunt activități cu mare pondere în formarea personalității, în dezvoltarea proceselor intelectuale, în modelarea afectivității, în socializare. Liceul cu Program Sportiv ”Iolanda Balaș-Soter” din Buzău  este, prin excelență, centrul care reunește ”unitatea” și ”diversitatea” în educația vocațională și vrea să devină o instituție de învățământ reper,ce construiește pentru mâine oameni europeni.